Nova edició del Manifesta, la biennal nòmada europea

Manifesta 15, la nova edició de la biennal nòmada europea, arriba aquest diumenge 8 de setembre a Barcelona i a la seva regió metropolitana, i s’entendrà fins al 24 de novembre.

Aquesta quinzena edició, la més gran i ambiciosa de la seva historia, comprèn un territori de 3000 km² i inclou un total de 12 ciutats de la regió metropolitana: Barcelona, Badalona, ​​Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. Amb una duració de 12 setmanes, es realitzaran diferents intervencions, xerrades, esdeveniments i projectes, i que comptarà amb més de 90 participants locals i internacionals repartides en auqestes 12 ciutats.

La quinzena edició comença aquest 8 de setembre a Badalona amb l’inauguració de l’exposició «Només tenim un planeta. Agnès Rodon» a l’Espai Betúlia i la mostra de l’espectacle “El Mar ens Crida” de la cia Dancing Human, a la sala Josep Uclés.

A més a més, per aquesta edició, Manifesta 15 comptarà amb les Focus Weeks, setmanes temàtiques dedicades a cada ciutat de la biennal i pensades per descobrir la riquesa cultural i històrica de cadascuna. Aquestes Focus Weeks s’instal·laran durant una setmana a la plaça central de cada ciutat i oferiran diferents esdeveniments i activitats en col·laboració amb els municipis. A Badalona la Focus Week tindrà serà del 29/10 al 03/11, a la Plaça Pompeu Fabra.

Consultar les diferents activitats i tallers aquí https://www.manifesta15.org/es/focus-weeks/focus-week-badalona

El Manifesta 15 té com a objectiu aportar noves perspectives a Barcelona i la seva regió metropolitana mitjançant intervencions artístiques en llocs històrics i edificis industrials inèdits. La biennal busca descentralitzar la infraestructura cultural de Barcelona, fomentar un canvi social positiu a través de l’art, l’urbanisme i la participació de les comunitats locals, i reformar les relacions entre art, cultura i societat. A més, Manifesta 15 actuarà com a catalitzador del canvi socioecològic, mantenint un diàleg continu amb les comunitats locals i productors culturals internacionals. Els espais seleccionats serviran com a símbols del seu enfocament temàtic i conceptual, incloent-hi noves perspectives locals sobre el teixit i les històries en constant evolució de la regió.

 

 

<< Tornar a Actualitat